Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi, atom fizika témakörben. Nagyon megköszönném a megoldásokat levezetéssel együtt.

Főoldal » Középiskola » Fizika
330
1. Hányszorosa a mozgó elektron tömege a nyugalmi tömegnek, ha az elektron a fénysebesség 0,9-vel mozog?

2. Mekkora a tömege a 555nm hullámhosszúságú fotonnak? Adjuk meg az impulzusát (lendületét) is!

3. Hány nJ energiának felel meg egy proton nyugalmi tömege? (Mq=1.673x10^-27 kg)

4. Adjuk meg az elektron nyugalmi tömegének megfelelő energiát McV egységben! (mc=9,11x10^-31 kg)

5. Ha a hidrogén atom elektronja az n=3 állapotból az n=2 állapotba jut, akkor az atom mekkora energiájú fotont bocsát ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
4. *Megfelelő energiát MeV egységben*
0