Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számológép

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Azt hogy utom be a szamolepbe hogy pl: 3 a 12.-en mert nem tudom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Milyen típusú számológéped van?

Xy
X¤ (a kitevőben egy pici négyzet van)
^

3 aztán menyomod egyszer a fenti három gomb közül az amelyiket megtalálod, majd beírod a 12-t. = Így 531441-t kell kiírnia a gépnek.

Ha nem megy akkor meg 3×3×3×3×3×3×3×3×3×3×3×3=531441
0

Kb. ugyanezt írtam volna, mint az előttem lévő válaszadó.

Ha okos számológéped van, pl Casio, akkor az X2 mellett ott az Xkocka, rákattintasz a számra, pl: 3-mas, utána benyomod az Xkocka -t, utána a hatványszámot, pl: 3. Így: 33 .

Ha régebbi típusú/más típusú számológéped van, akkor fogsz találni egy Xy gombot vagy ^ -gombot, ami ezt fogja kiadni: ha 33 -t akarod beírni: 3^3. Mert 33 = 3^3 .

De ha ilyen gombok nincsenek a számológépeden, akkor valóban marad a... 3x3x3=3^3.
0