Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
Valaki eltudna magyarázni hogyan kell?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Sárga függvénytáblázat 58. oldal: Két adott ponton átmenő egyenes egyenlete:
(x₂-x₁)·(y-y₁)=(y₂-y₁)·(x-x₁) ahol P₁(x₁;y₁)=P₁(0;4) azaz x₁=0 és y₁=4 és P₂(x₂;y₂)=P₂(4;0) azaz x₂=4 és y₂=0

(4-0)·(y-4)=(0-4)·(x-0)
4x-16=-4x
4x+4y=16
x+y=4
1