Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mátrix szorzás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
319
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a,
`A * B = ((1, -3), (5, 2)) * ((4, -2), (1, 3)) = ((1 * 4 + -3 * 1, 1 * -2 + -3 * 3), (5 * 4 + 2 * 1, 5 * -2 + 2 * 3)) = ((1, -11), (22, -4))`
`B * A = ((4, -2), (1, 3)) * ((1, -3), (5, 2)) = ((4 * 1 + -2 * 5, 4 * -3 + -2 * 2), (1 * 1 + 3 * 5, 1 * -3 + 3 * 2)) = ((-6, -16), (16, 3))`

b,
`A * B = ((4, 2), (-3, 1), (5, 1)) * ((2, 1, -1), (2, -3, 4)) = ((4 * 2 + 2 * 2, 4 * 1 + 2 * -3, 4 * -1 + 2 * 4), (-3 * 2 + 1 * 2, -3 * 1 + 1 * -3, -3 * -1 + 1 * 4), (5 * 2 + 1 * 2, 5 * 1 + 1 * -3, 5 * -1 + 1 * 4)) = ((12, -2, 4), (-4, -6, 7), (12, 2, -1))`
`B * A = ((2, 1, -1), (2, -3, 4)) * ((4, 2), (-3, 1), (5, 1)) = ((2 * 4 + 1 * -3 + -1 * 5, 2 * 2 + 1 * 1 + -1 * 1), (2 * 4 + -3 * -3 + 4 * 5, 2 * 2 + -3 * 1 + 4 * 1)) = ((0, 4), (37, 5))`

c,
`A * B = ((1, 2, 3), (1, 3, -1), (2, -2, 0)) * ((1, -1, 0), (-1, 1, 1), (2, 3, 6)) = ((1 * 1 + 2 * -1 + 3 * 2, 1 * -1 + 2 * 1 + 3 * 3, 1 * 0 + 2 * 1 + 3 * 6), (1 * 1 + 3 * -1 + -1 * 2, 1 * -1 + 3 * 1 + -1 * 3, 1 * 0 + 3 * 1 + -1 * 6), (2 * 1 + -2 * -1 + 0 * 2, 2 * -1 + -2 * 1 + 0 * 3, 2 * 0 + -2 * 1 + 0 * 6)) = ((5, 10, 20), (-4, -1, -3), (4, -4, -2))`
`B * A = ((1, -1, 0), (-1, 1, 1), (2, 3, 6)) * ((1, 2, 3), (1, 3, -1), (2, -2, 0)) = ((1 * 1 + -1 * 1 + 0 * 2, 1 * 2 + -1 * 3 + 0 * -2, 1 * 3 + -1 * -1 + 0 * 0), (-1 * 1 + 1 * 1 + 1 * 2, -1 * 2 + 1 * 3 + 1 * -2, -1 * 3 + 1 * -1 + 1 * 0), (2 * 1 + 3 * 1 + 6 * 2, 2 * 2 + 3 * 3 + 6 * -2, 2 * 3 + 3 * -1 + 6 * 0)) = ((0, -1, 4), (2, -1, -4), (17, 1, 3))`
0