Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 10. osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
338
-5 °C hőmérsékletű, 2 kg tömegű jégtömböt beleteszünk 7 liter 70 °C hőmérsékletű vízbe. Ha csak egymással állnak kapcsolatban, akkor milyen végső állapot alakul ki köztük? A jég fajhője = 2,1 kj/kg*C, a víz fajhője = 4,2 kj/kg*C, a jég olvadáshője = 334 kj/kg.
Remélem nem írtam el semmit. Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"m"_"víz"*"c"_"víz"*Delta"T"_"víz"="m"_"jég"*"c"_"jég"*Delta"T"_"jég"+"m"_"jég"*"L"_"jég"`

`7 \ "kg"*"4,2" \ ("kJ")/("kg"°"C")*(70 \ °"C"-"T"_"x")=2 \ "kg"*"2,1" \ ("kJ")/("kg"°"C")*5 \ °"C"+2 \ "kg"*334 \ ("kJ")/("kg")`

`color(red)("T"_"x"="46,56" \ °"C")`
0