Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 10. osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
393
Hány kg kőszén elégetése biztosítja azt a hőenergiát, ami 8kg tömegű 30°C hőmérsékletű acél tömb megolvasztásához szükséges? Az acél fajhője 0,47 kj/kg*C, olvadáspontja 1370 °C, olvadáshője = 205 kj/kg. A gázolaj égéshője = 46000kj/kg.
REmélem nem írtam el semmit. Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"m"_"kőszén"=("m"_"acél"*"c"_"acél"*Delta"T"+"m"_"acél"*"L"_"acél")/("L"_"é")=(8 \ "kg"*"0,47" \ ("kJ")/("kg"°"C")*(1.370 \ °"C"-30 \ °"C")+8 \ "kg"*205 \ ("kJ")/("kg"))/(32.000 \ ("kJ")/("kg"))=color(red)("0,2087" \ "kg")`
0