Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
369
Ebben a három feladatban kérek segítséget valaki letudná érthetően írni, ugy hogy egy gyengébb matekos ami én lennék, megértse?
Nagyon szépen megköszönném.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3.)
`"C"_"k"^"n"=("n"!)/("k!"*("n"-"k")!)=(6!)/(2!*(6-2)!)=color(red)(15)`



4.)
A szám `x` a reciproka `1/x` szembe állítjuk a két tényezőt egymással.

`x=1/x`

`x^2=1`

`color(red)(x=+-1)`



7.)
`a_2=2`
`a_4=4`

`"q"=root("n"-"k")("n"/"k")=root(4-2)(4/2)=sqrt2`

`a_6=a_4*q^2=4*(sqrt2)^2=color(red)(8)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1