Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi segítenének?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
377
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`20-3/2t=5+t`

`15=5/2t`

`6=t`

Tehát `color(red)(6 \ "perc")` múlva egyenlítődik ki a két hőmérséklet.


A kezdetben `20 \ °C`-os folyadék `6 \ "perc"` múlva: `20-3/2*6=color(red)(11 °C)`-os lesz. Értelemszerűen a másik is ugyan ennyi. Számítással igazolva: `T=5+6=color(red)(11 \ °C)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0