Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy kis segítségre lenne szükségem

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A képlet hozzá (a feladathoz): v=s/t, amit átrendezve s=v·t, ebből pedig az időre → t=s/v adódik.

Át kell váltani a m/s-ot km/h-ba, ami azt jelenti, hogy 3,6-tal kell szorozni a 15 m/s-ot!
Innen pedig csak behelyettesítve az adatokat: t=9 km/(54 km/h)= 0,1667 óra, ami 60-nal szorzunk, így percbe megkapjuk az eredményt : t=0,1667· 60= 10 perc! :)

Üdv.: Ármós Csaba Debrecenből (48 éves, kémiás-matekos segítő, korrepetáló)
0