Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
394
Mennyi só van a 35%-os sóoldatban,ha tömege 100kg; 40kg;. ×kg (×+3)kg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Mindegyiket (az oldatok tömegét) meg kell szorozni 0,35-dal:
1; 100×0,35= 35 kg só van 100 kg oldatban
2; 40×0,35= 14 kg só van 40 kg oldatban
3; x×0,35= (0,35·x) kg só van "x" kg oldatban, végül
4; (x+3)×0,35= (0,35·x+1,05) kg só van (x+3) kg oldatban! :)

Üdvözlettel: Ármós Csaba Debrecenből (48 éves, kémiás-matekos korrepetáló)
0

Köszönöm szépen!
0