Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
Sziasztok,valaki meg tudja kerlek oldani ezt a feladatot? a veltorokrol szolna
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`vec(AG)` = `vec(p)+vec(q)+vec(r)`

b,

`vec(FH)` = `vec(q)-vec(p)`

c,

`vec(BG)` = `vec(q)+vec(r)`

d,

`vec(ED)` = `vec(q)-vec(r)`

e,

`vec(BD)` = `vec(q)-vec(p)`

f,

`vec(CE)` = `vec(r)-vec(p)-vec(q)`

Csak 1-nél némi magyarázat (a többit ugyanígy):

b,

Az F pontból a H pontba hogyan jutsz el?

Több úton is, válassz egyet, legyen az F-G-H útvonal. A `vec(FG)` = `vec(AD)` = `vec(q)`

`vec(GH)` = `-vec(AB)` = `-vec(p)`

A kettőt összeadod: `vec(FH)` = `vec(q)-vec(p)`
0