Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hidrosztatikai nyomás

Főoldal » Középiskola » Fizika
343
Az alábbi példa megoldásában kérek segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
9. osztály, hidrosztatikai nyomás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Nem lesz különbség, mert kiegyenlítődik.
-1

Javaslom, hogy ne higyj el minden hülyeséget amit "megoldásként"beírnak.


A víz sűrűsége: `rho_"víz"=997 \ (kg)/m^3`

Az olaj sűrűsége: `rho_"olaj"=840 \ (kg)/m^3`

Az olaj magassága: `h_"olaj"=20 \ cm="0,2" \ m`


`rho_"olaj"*h_"olaj"=p_"víz"*h_"víz"`

`840 \ (kg)/m^3*"0,2" \ m=997 \ (kg)/m^3*h_"víz"`

`"0,1685" \ m=h_"víz"`

Ami az jelenti, hogy a víz `"16,85"` cm magasságú.

A két folyadék szintje közötti különbség: `x=20-"16,85"=color(red)("3,15" \ cm)`
0