Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
369
Sziasztok! Valószínűségszámításban kellene segítség. Mellékelem a feladatot. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, valószínűségszámítás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Összes eset: 40

a,

kedvező eset: 20

Valószínűség: P=`20/40` = `1/2`

b,

kedvező eset: 13

Valószínűség: `13/40`

c,

kedvező eset: 8

Valószínűség: `8/40` = `1/5`

d,

40-ig a prímszámok: 2,3,5,7,11,13,17,19,23,29,31,37

valószínűség: `12/40` = `3/10`

e,

összetett számok 40-ig: a többi, kivéve az 1; az 27 db

valószínűség: `27/40`

f, mert az 1 se nem prím, se nem összetett
0