Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
429
Feladat: Egy derékszögű háromszög átfogója 4,7 cm hosszú, az egyik hegyesszöge 52,5°.
Hány cm hosszú a szög melletti befogó?

(a helyes megoldás cos52.5°=b/4.7 → b=2.86, de miért nem jó a sin52.5=a/4.7 → a=3.73?, miért a b-t kell kiszámolni?)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gondold végig a szögfüggvényeket.

`sinalpha=("szöggel szemközti befogó")/("átfogó")`

`cosalpha=("szög melletti befogó")/("átfogó")`

Az egyikbe a szöggel szemközi szög szerepel a másikba a szög melletti amit te is keresel. Hogy melyik oldalt mivel nevezed el teljesen mind 1 a feladat megoldása szempontjából.
Módosítva: 2 éve
0