Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Egy háromszög körülírható és beírható kör középpontjainak távolsága 12 cm. A két sugár arány 5:3. Határozzuk meg a két kör területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem tudom ki adta fel a feladatot de nem gondolta át, hogy megoldható-e a feladat.

Az alap képlet a két kör sugarának távolságára: `x=sqrt(R*(R-2r))` de ez esetbe.

`12=sqrt(5x*(5x-2*3x))`

`12=sqrt(-5x^2)` ami egy baromság hiszen páros kitevős gyök alatt nem szerepelhet negatív szám.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1