Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos Sürgős

Főoldal » Középiskola » Fizika
1299
2 ember megy egymással szemben 96 m távolságból az egyik sebessége 1,2m/s a másiké 2m/s. Egy légy röpköd az egyik ember órákról a másikéra 5m/s mennyi utat tesz meg a légy a két ember találkozásaig
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Először számoljuk ki, hogy mennyi idő elteltével találkoznak! Mivel egymással szemben haladnak, a találkozás akkor valósul meg, amikor a kettejük által megtett utak összege éppen a kezdeti távolság, azaz 96 méter:
`t*1.2+t*2=96`
`3.2t=96`
`t=96/3.2=30s`

Tehát az indulás után 30 másodperccel találkoznak, vagyis a lény 30 másodpercig repked `5 m/s` sebességgel, így `30*5=150` méter utat tesz meg összesen.
0