Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika, geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
373
Arra lennék kíváncsi hogy a nem derékszögű háromszögek oldalait higyan szamoljuk ki? Valaki példákkal tudná ismertetni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a=8 cm b=9cm köztük lévő szög γ=60 fok
koszinusztétel: c²=a²+b²-2·a·b·cosγ (másik kérdésednél írtam már, hogy keresd meg a függvénytáblázatodban)
c²=8²+9²-2·8·9·cos60=73 amiből c= 73 

Van még a szinusztétel is, amire csak akkor vagyok hajlandó példát írni ha megkeresed a függvénytáblázatodban a képletét.
1

Koszinusztételes videó feladatokkal és megoldással: https://www.youtube.com/watch?v=y_D-sJmpaio

Szinusztétel: https://www.youtube.com/watch?v=-zuS8B4q9xY

Vegyes: https://www.youtube.com/watch?v=wA7aUBA3cVE

Keresgélj a youtubeon videókat!
1