Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az egyenes egyenlete 11. Osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Sziasztok! A 4. Feladatból az a,b,c -ben kérném a segítségeteket! Szép napot mindenkinek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a)`

először 2 pont segítségével felírok egy irányvektort:

`vecv(7,7; 0)`

ebből gyártok egy normálvektort:

`vecn(0; -7.7)`

egyenes egyenlete:

`-7.7y=7.7`

`color(red)(y=-1)`

`b)`

`vecv(-7; 21)`

`vecn(21; 7)` -> `vecn(3; 1)`

`3x+y=3*(-5)+15`

`color(red)(3x+y=0)`

`c)`

`vecv(0; 20.5)`

`vecn(20.5; 0)`

`20.5x=20.5*(-2)`

`20.5x=-41`

`color(red)(x=-2)`
Módosítva: 2 éve
1