Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Holnap írok dolgozatot ezekből a feladatokból, de eléggé összetettek, nem értem őket. Ha valaki tudna segíteni a levezetésükben annak nagyon hálás lennék.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, témazáró, dolgozat, szögfüggvény
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ez nem az az oldal :D :D :D
1

3.)
(Csak kipróbáltam mire jutok. A többihez ennyi ötletem sincs. :( Javaslom, hogy tanárnak csak akkor mutasd, ha nagyon muszáj…)

`\hat{AOB} = \frac{360}{8} = 45`

`\hat{OAB} = \hat{OBA} = \frac{180 - \hat{AOB}}{2} = \frac{180 - 45}{2} = \frac{135}{2} = 67.5`

`a = \frac{c * sin \alpha}{sin \gamma} = \frac{23 * sin 67.5}{sin 45} = \frac{23 * .923880}{.707107} = \frac{21.249229}{.707107} = 30.050948`

`m = \sqrt{a^2 - c'^2} = \sqrt{30.050948^2 - 11.5^2} = \sqrt{903.059487 - 132.25} = \sqrt{770.809487} = 27.763456`

`T_{AOB} = \frac{c * m}{2} = \frac{23 * 27.763456}{2} = \frac{638.559487}{2} = 319.279744`

Nyolcszög területe:
`T = T_{AOB} * 8 = 319.279744 * 8 = \color{red}2554.237949`

Leghosszabb átló:
`BF = a * 2 = 30.050948 * 2 = \color{red}60.101896`
Módosítva: 2 éve
1