Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy elsőfokú függvény grafikonja átmegy a P és a Q ponton. Add meg a függvény hozzárendelési szabályát, ha

Főoldal » Középiskola » Matematika
546
Egy elsőfokú függvény grafikonja átmegy a P és a Q ponton. Add meg a függvény hozzárendelési szabályát, ha

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Mível elsőfokú, ezért egyenes
0

A) meredeksége m=(4-5)/(0-(-1))=-1/1=-1
zérushelye: 4
Hozz. Szabály: y=-1*x +4=4-x
1

B) m=(5-1)/(3-(-3))=4/6=2/3
0-nál a függvény c=5-3*(2/3)=5-2=3-at vesz fel.
Hozz. Szabály: y=m*x + c = (2/3)*x+3
1