Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
Összeöntöttünk egy 6%-os és egy 30%-os sósavat, s így 24 liter 15%-os töménységű sósavat kaptunk. Hány litert vettünk az egyes összetevőkből?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen x a 6%-os literben, ekkor a 30%-os literben 24-x, így
X*0,06 + (24-x) * 0,30 = 24 * 0,15
Sok sikert.
X=15 liter 6% - os és 24-15=9 liter 30%-os töménységű sósavat vettünk.
0