Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
Két munkás 329440 Forintot kapott a közösen elvégzett munkáért. Az első 30, a második 28 napot dolgozott. Az első munkás négy napra 13760 Ft-tal kapott többet, mint a második három napra. Mennyit kerestek naponta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(1) 30*x + 28*y =329440 Ft
(2) 4*x = 3*y + 13760 Ft
(1)-7,5*(2)
28y=-22,5y + 329440 - 7,5*13760
50,5y =226240
y=4480 Ft
x=(329440-28*4480):30=204000:30=6800 Ft
Ell. : 4*6800=3*4480+13760
0