Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Egy 84%-os és egy 70%-os alkoholból 75%-os keveréket készítettünk. Ezután az első keverékből 5 cm³-t, míg a másodikból 135 cm³-t öntünk keverékhez és így töménysége 72% lett. Hány cm³-t vettünk az egyes alkoholokból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 84 %-os tömege x, ekkor a 70 %- os tömege x*(75-70):(84-75)=(5/9)x=5x/9.
(x+5) * 0,84 + (5x/9 + 135) * 0,70 = ((x+5)+(5x/9 + 135)) * 0,72 /*9
(x+5)*7,56 + (5*x+1215)*0,7 = (9*x+45+ 5*x +1215) * 0,72
7,56x + 37,8 + 3,5x + 850,5 = 10,08x +907, 2
0,98x =18,9
x=135/7 cm3 84%-os és 5/9 *135/7=75/7 cm3 70%-os
Ell.
170/7*0,84 + 1020/7*0,7 = 1190/7*0,72
0