Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Mekkorák a háromszög oldalai, ha két-két oldal összege 26, 31, 34 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(a + b \ color(white)(+ 0) = 26),
(color(white)(0 +) b + c = 31),
(a \ color(white)(+ 0) + c = 34):}`

`{(a + b \ color(white)(+ 0) = 26, -),
(color(white)(0 +) b + c = 31, ):}`
`"  "bar(a \ color(white)(+ 0) - c = -5)`

`{(color(white)(1 *) a + c = 34, +),
(color(white)(1 *) a - c = -5, ):}`
`"  "bar(2 * a \ color(white)(+ 0) = 29)`

`a = 29 // 2 = color(red)14.5`

`a + b = 26`
`b = 26 - a = 26 - 14.5 = color(red)11.5`

`a + c = 34`
`c = 34 - a = 34 - 14.5 = color(red)19.5`

Ellenőrzés:
`a + b = 14.5 + 11.5 = 26`
`b + c = 11.5 + 19.5 = 31`
`a + c = 14.5 + 19.5 = 34`
0