Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Egy téglalap területe nem változik ha hosszúságát 6 cm-rel növeljük és szélességét 3cm-rel csökkenjük. Nem változik akkor sem a terület, ha hosszúságát 3 cm-rel csökkentjük és szélességét 2,4 cm-rel növeljük.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(h * sz = (h + 6) * (sz - 3)),
(h * sz = (h - 3) * (sz + 2.4)):} => {(cancel(h * sz) = cancel(h * sz) - 3.0 * h + 6 * sz - 18, ),
(cancel(h * sz) = cancel(h * sz) + 2.4 * h - 3 * sz - 7.2, |*2):}`

`{(-3color(white)(.0) * h - 6 * sz - 18color(white)(.0) = 0, +),
(color(white)"+"4.8 * h + 6 * sz - 14.4 = 0, ):}`
`"  "bar(color(white)"+"1.8 * h \ color(white)(+ 0 * sz) - 32.4 = 0)`

`1.8 * h = 32.4`
`h = 32.4 // 1.8 = color(red)18`

`- 3 * h + 6 * sz - 18 = 0`
`6 * sz = 3 * h + 18`
`sz = 72 // 6 = color(red)12`

Ellenőrzés:
`{:(h * sz = 18 * 12 = 216),
((h + 6) * (sz - 3) = (18 + 6) * (12 - 3) = 24 * 9 = 216),
((h - 3) * (sz + 2.4) = (18 - 3) * (12 + 2.4) = 15 * 14.4 = 216):} } ✓`
Módosítva: 2 éve
0