Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasáb

Főoldal » Középiskola » Matematika
820
Egy egyenes hasáb valamennyi éle egyenlő. Alaplap 5cm élű, 63fokos szögű rombusz. Mekkora a felszín és a térfogat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az alaplap területe: `T_(alap)=a^2 sin alpha`

A felszínt a két alaplap területe, illetve a négy oldal területe adja ki: `A=2a^2 sin alpha+ 4a^2=2*25sin63°+4*25~~144.55cm^2`

A térfogat az alapterület és a magasság szorzata: `V=T_(alap)*a=a^3 sin alpha=125*sin63°=111.38cm^3`
0