Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika - Mágneses térerősség

Főoldal » Középiskola » Fizika
554
Egy igen hosszú, R = 2 cm sugarú, tömör, hengeres vezetőben homogén
eloszlású, tengelyirányú 2A/mm2
áramsűrűségű áram folyik. Mekkora a
mágneses térerősség a tengelytől 1 cm távolságban lévő pontban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"H"="I"/(2*pi*"r")=("J"*"r"^2*pi)/(2*pi*"r")=(2*10^6 \ "A"/"m"^2*("0,01" \ "m")^2*pi)/(2*pi*"0,01" \ "m")=color(red)(10^4 \ "A"/"m")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0