Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika - Mágneses indukció

Főoldal » Középiskola » Fizika
325
Egy a = 0,3 m sugarú, kiterjedt hengeres tartományban a mágneses
indukció vektorának változási sebessége 0,02 T/s. Határozza meg az
indukált térerősség értékét a tartomány tengelyétől 0,2 m távolságban!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"E"=(Phi*"A")/(2*pi*"r")=(Phi*"r"^2*pi)/(2*pi*"r")=("0,02" \ "T"/"s"*("0,2" \ "m")^2*pi)/(2*pi*"0,2" \ "m")=color(red)("0,002" \ "V"/"m")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0