Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik egyértékű gyenge sav?

Főoldal » Középiskola » Kémia
330
Moláris tömege: 72g/mol
+ egyetlen funkciós csoportot tartalmazó molekulák alkotják.

Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szió!

Mivel karbonsavról van szó, akkor (72-45)= 27 g/mol móltömeg marad az alifás csoportra, ami C₂H₃- , azaz a CH₂=CH- csoport (vinil-csoport), így a CH₂=CH-COOH a karbonsav, azaz a prop-1-énsav! :)

Remélem tudtam segíteni!
Üdv.: Ármós Csabi Debrecenből (48 éves,kémiás-matekos segítő, korrepetáló)
0