Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hol metszi?

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
f(x)=-sin(x/2--2π/3)-2

Hol metszi az x tengelyt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Sehol nem metszi az x tengelyt.

-sin(x/2--2π/3)-2=0

sin(x/2--2π/3)=-2

A sin értékkészlete [-1;1] így nem lesz zérushelye a függvényednek.

1