Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
441
Egy cukraszversenyen 8 fiú 12 lány indul az iskolából. A versenyt a diákokbol álló zsűri 5 azonos értékű könyvutalvánnyal jutalmazza úgy, hogy minden jutalmazott csak egy utalványt kaphat. Mennyi a valószínűsége, hogy:

a) minden jutalmat lányok kapnak?

b) van a jutalmazottak között fiú?

c) 2fiút és 3 lányt jutalmaznak?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a)`

`(((12), (5)))/(((20), (5)))=33/646`

`b)`

`1-33/(646)=613/646`

`c)`

`(((8), (2))*((12), (3)))/(((20), (5)))=385/969`
0