Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék!

Főoldal » Középiskola » Matematika
392
Segítséget szeretnék kérni a 6, 7, 8, 9 feladatok megoldásához!
Nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mind a 4 feladat a háromszög lehetséges megszerkesztéséről szól, úgyhogy csak a 6. feladatot rajzoltam le.

A lényeg, hogy egy háromszög bármely két oldalának összege nagyobb mint a harmadik oldal.

6.
A harmadik oldal `4.2 - 3.7 = 0.5` és `4.2 + 3.7 = 7.9` közötti egész szám lehet (kivéve a végpontokat): `color(red)1, color(red)2, color(red)3, color(red)4, color(red)5, color(red)6 \ vagy \ color(red)7`.

7.
A harmadik oldal `5.3 - 4.6 = 0.7` és `5.3 + 4.6 = 9.9` közötti egész szám lehet (kivéve a végpontokat): `color(red)1, color(red)2, color(red)3, color(red)4, color(red)5, color(red)6, color(red)7, color(red)8 \ vagy \ color(red)9`.

8.
Ha egyenlő szárú, akkor két oldala egyenlő. Mivel két oldala ismert, a harmadik oldal ugyanakkora mint a két ismert egyike. De mivel `3 + 3` nem nagyobb mint `6`, ezért a harmadik oldal nem lehet 3. Tehát a harmadik oldal: `color(red)6`.

9.
Ha egyenlő szárú, akkor két oldala egyenlő. Mivel két oldala ismert, a harmadik oldal ugyanakkora mint a két ismert egyike. Tehát a harmadik oldal: `color(red)4 \ vagy \ color(red)7`.
0