Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Szoval van egy egyenloseg
Ctgx=ctg4x
Es ha trigonometrikus osszefuggeseket hasznalom akkor ugye (ctgα=ctgβ → α=β+k∏)
Behelyettesítve
X=4X + k∏ /-4x
-3x=0+k∏ /:-3
X=0+(k∏):3
Ami ugye a kikotes miatt nem megoldas mert sinx≠0
Es nem ertem hogy akkor megis hogy lehet megoldast kapni ra? Mert neztem Photomathel es ott adott megoldast. Honnan tudom, hogy nem lehet ezt az osszefuggest alkalmazni?
Koszonom!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, emelt, trigonometria, Kotangens
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csak akkor nem megoldás, ha `k=3*l " "( l in ZZ)` alakú. Minden más esetben igen. Tehát `-2pi/3, -pi/3, pi/3, 2pi/3, 4pi/3, 5pi/3` stb.,
megoldások.
Módosítva: 2 éve
0