Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
A mértani sorozat első két tagja: a1= 3, a2= - 6.
Számítsa ki a sorozat hányadosát, az 5. tagját és az első 5 tag összegét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`q=a_2/a_1=-6/3=color(red)(-2)`

`a_5=a_1*q^4=3*(-2)^4=color(red)(48)`

`S_5=a_1*(q^n-1)/(q-1)=3*((-2)^5-1)/(-2-1)=color(red)(33)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0