Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
Egy osztályban mindenki sportol:16-an atletizálnak, 24-en valamilyen labdajátékot űznek, az utóbbiak fele nem atletizál.
a) Hányan vannak azok akik mindkét sportágban aktívak?
b) hányan vannak a csak atletizálok?
c) Hányan járnak az osztályba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
16 atlétika + 12 atlétika = 28 fő ( össz atlétikai létszám )
24 : 2 = 12 fő ( mindkét sportág )
16 +24 = 40 fő (az egész osztály létszáma )
0