Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
356
Sziasztok..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
`3 fa → 240000 * 3 = 720000 pont → 720000 // 100 = 7200 Ft → 7200 // 2 = color(red)3600 "hulladék"`


b)
`5 óra → 75000 * 5 = 375000 pont → 375000 // 100 = 3750 Ft → 3750 // 2 = color(red)1875 "hulladék"`


c)
`15000 Ft → 15000 // 2 = color(red)7500 "hulladék"`

`500000 pont → 500000 // 100 = 5000 Ft`, tehát a 15000 Ft támogatás nagyobb mint az 500000 pont küszöbérték, vagyis nincs akadálya a beváltásnak
0