Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

17,18,19,20,21,22,23-as kéne

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni... a matek tanarom most irta be házit es se energiám se tudásom nincs hozzá osszesen 7 feladatot adott fell... mindjárt csatolom. Nagyon hálás lennék ha valaki segítene nekem!!! Holnapra kell...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
17./ `x=23` és `x in D_f`.

18./ `|x-4|=6` <=> `x-4=6` v. `x-4=-6`. Így `x_1=10` v. `x_2=-2`.

19./ D.

20./ Egyrészt `-2x+6=0` => `x=3` a x-tengely metszéspontja, másrészt
`y=-2*0+6` => `y=6` az y-tengely metszéspontja.

21./ `m=6/|-3|=2`. (`x mapsto 2x+6` függvényről van szó)

22./ Egyrészt `a*(-4)+b=0` és `a*(4)+b=6`. => `a=b/4`-et behelyettesítve
a második egyenletbe kapjuk, hogy `4*b/4+b=6` <=> `b=3`.
Így `a=3/4`.

23./ `R_f=[0; 3]`.





Módosítva: 2 éve
0