Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
368
Meghatározni az MNK háromszög ismeretlen oldalát és szögeit, ha ∠K = 90°, MN = 8см, MK = 4√3см.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
NK²+(4· 3 )²=8²
amiből NK=4cm
Ez egy félszabályos derékszögű háromszög, ezért a 4 cm-es befogóval szemben 30 fokos szög van. A másik belső szög meg 60 fokos.
0