Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
Egy háromszög oldalainak hossza 10cm, 12cm, és 15cm. Mekkorák a hozzà hasonló háromszög oldalai, ha a leghosszabb oldala 22,5cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az `"a"=10 \ "cm"` a `"b"=12 \ "cm"` valamint a `"c"=15 \ "cm"`

Az aránytényező: `lambda="22,5"/15="1,5"`

Tehát:

`"a"'="a"*lambda=10*"1,5"=color(red)(15 \ "cm") `

`"b"'="b"*lambda=12*"1,5"=color(red)(18 \ "cm")`

`"c"'=color(red)("22,5" \ "cm")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0