Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
355
Ismert ∆ ABC AC = 4 cm, BC = 4√3 cm, ∠A = 30°. Számítsd ki a kerületét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először két szinusztételt kell alkalmaznunk, hogy meghatározzuk a hiányzó oldal hosszát majd a kerületet.

`hat"B"=sin^-1 \ sin hat"A"/(("BC")/("AC"))=sin^-1 \ (sin30°)/((4sqrt3)/(4))="16,78"°`


A `"C"` csúcsnál lévő szög tehát `180°-30°-"16,78"°="133,22"°`


`"AB"="AC"*(sin hat"C")/(sin hat"B")=4*(sin"133,22")/(sin"16,78")="10,09679" \ "cm"`


`"K"="AB"+"AC"+"BC"="10,090679"+4+4*sqrt3=color(red)("21,02" \ "cm")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0