Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
Egy 12 cm sugarú körbe irt téglalap oldalainak aránya 3: 4. Mekkorák a téglalap oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a^2 + b^2 = c^2`
`(4 * x)^2 + (3 * x)^2 = 24^2`
`4^2 * x^2 + 3^2 * x^2 = 24^2`
`(4^2 + 3^2) * x^2 = 24^2`
`25 * x^2 = 576`
`x^2 = 576 // 25 = 23.04`
`x = \sqrt{23.04} = 4.8`

`a = 4 * x = 4 * 4.8 = \color{red}19.2`
`b = 3 * x = 3 * 4.8 = \color{red}14.4`
2