Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
Egyéves lekötésre 220 000 Ft-ot helyeztünk el egy pénzintézetben. A kamattal megnövelt ertek egy év után
224 650 Ft. Hány %-os az éves pénzintézeti kamat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`224.650=220.000*(1+r)`

`(224.650)/(220.000)-1=r`

`"0,0211"=r`


Tehát a banki kamat `color(red)("2,11" %)`-os volt.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1