Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Egy 6 cm sugarú körben mekkora területű körcikk és mekkora hosszúságú körív tartozik egy 42°-os középponti szöghöz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T = r^2 * \pi * \frac{\alpha}{360} = 6^2 * \pi * \frac{42}{360} = 36 * \pi * \frac{7}{60} \approx \color{red}13.194689 cm^2`
`L = 2 * r * \pi * \frac{\alpha}{360} = 2 * 6 * \pi * \frac{42}{360} = 12 * \pi * \frac{7}{60} \approx \color{red}4.398230 cm`
0