Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valakkiiii?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
643
Az ABCD konvex négyszög átlói az O pont ban metszik egymást .Ha tudjuk , hogy m(DOA)> = 120 fok és AC=BD=AB+CD igazoljuk hogy ABCD enyemlo szárú trapéz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az elinduláshoz egy ötlet:
-1

Ha a szög > 120°, az úgy látom, nem jó. Megrajzoltam GeoGebrával és olyankor nem lesz trapéz. Valószínű elírhattad, DOA ≤ 120° lehet inkább a feladatban.

Arra az esetre a mellékelt ábrán van a megoldás. Az jön ki, hogy DOA < 120 esetén nem lehet négyszög sem, ha pedig éppen 120°, akkor igaz, hogy egyenlő szárú trapéz.
0