Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 300 g 24 tömeg%-os oldatot két egyenlő részre osztunk. (ketté öntjük)

Főoldal » Általános iskola » Kémia
337
Egy 300 g 24 tömeg%-os oldatot két egyenlő részre osztunk. (ketté öntjük)
a) Hány gramm oldott anyag volt az eredeti oldatban?

b) Hány gramm oldószer volt az eredeti oldatban?

c) Hány gramm lesz az így kapott két oldat külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a,

A készített oldat 24 tömeg%-os. Ezt azt jelenti, hogy az oldat

100 g-jában van 24 g oldott anyag.

300 g oldatban ennek a háromszorosa, vagyis `24*3` = `ul(color(red)("72 g"))` oldott anyag van az oldatban.

b, Az oldat tömege 300 g, az oldott anyag tömege 72 g; az oldószer tömege tehát

300-72 = `ul(color(red)("228 g"))`.

c, A két oldat tömege egyenként `300/2` = `ul(color(red)("150 g"))`.
0