Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
Egy derékszögű háromszög átfogója 41 cm, egyik hegyesszöge 12,68 fok. T=?, K=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sinα= `a/c`; cosα= `b/c` itt c=41cm

sin12,68=`a/41` amiből a=9 cm
cos12,68=`b/41` amiből b=40 cm

T=9·40/2=180 cm²
K=9+40+41=90 cm
0