Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok, számtani sorozatból házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
Légyszíves valaki tud segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
10,

`a_3` = `a_1+2*d` = 10

`a_5` = `a_1+4*d` = 18

`a_5-a_3` = `2*d` = 8

`d=4` `to` `a_1` = `a_3-2*d` = `10-2*4` = 2

`a_4=a_3+d` = `10+4` = 14

`S_(10)` = `((a_1+a_10)*10)/2` = `((a_1+a_1+9*d)*10)/2` = `((2+2+9*4)*10)/2` = 200

11,

`a_1` = 10

`d=3`

`a_5` = `a_1+4*d` = `10+4*3` = 22

`a_(10)` = `a_1+9*d` = `10+9*3` = 37

`a_(20)` = `a_1+19*d` = `10+19*3` = 67

Ábra

12,

`a_1` = 4

d=3

`a_(10)` = `a_1+9*d` = `4+9*3` = 31
Módosítva: 2 éve
0