Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
398
Nem értem a feladatot, nem tudom hogyan kene neki fogjak, ha valaki tudna segiteni nagyon megkoszonnem!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
14,

ábra

a, 16 km

b, `2*16` = 32 km

c,

A felbontod a kirándulást szakaszokra, akkor mindent látsz egyben:

1. szakasz: 7-9-ig (2 óra alatt) megtettek 8 km-t, a sebességük tehát `8/2` = 4 `(km)/h`

2. szakasz 9-10-ig pihenő (1 óra)

3. szakasz: 10-13-ig újabb 8 km (3 óra alatt), a sebességük `8/3` = 2,67 `(km)/h`

4. szakasz: 13-15-ig (2 óra) pihenő.

5. szakasz: 15-20-ig (5 óra) séta haza, 16 km-t. sebességük: `16/5` = 3,2 `(km)/h`

A leggyorsabban az 1.szakaszban (7-9-ig) haladtak.

d, fentebb kiszámoltuk.

e, kétszer

f, 1 óra + 2 óra = 3 órát pihentek.

g, 15 órakor

h, 20 órakor.


7,

a négy feladat annyiban különbözik, hogy az értelmezési tartomány más, így az értékkészlet is, de a hozzárendelés ugyanaz.

Az alapfüggvény az y=x+3

a, esetben kiszámolod az öt megadott értékhez tartozó számot és ezeket ábrázolod:

A(-2;1) ; B(-0,5;2,5) ; C(0,5;3,5) ; D(1;4) ; E(2;5).

b, Ez egy zárt intervallum, egy szakasz lesz az adott tartományon a megadott függvénnyel. A két végén teli karika.

c, balról nyitott, tehát -1-nél üres karika, 3-nál teli karika és összekötöd.

d, egy egyenest lesz a megadott függvénnyel.

Ábra
1