Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
C és a D kell a 121-es feladatból
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
C)
Összes eset: 8!=40320
E és F egymás mellé kerül: 7!·2=10080
E és F nem kerül egymás mellé: 40320-10080=30240

D)
D és E nem ül szélen: Ekkor a pad két szélén lévő két helyre 6·5= 30 féleképpen lehet leülni. A maradék hat helyet meg 6! féleképpen lehet elfoglalni. Az eredmény 30·720=21600
0