Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
342
Sziasztok nem tudom hogyan is kezdhetnek neki ennek a feladatnak :
A 6c osztaly 2000kg papirt szeretett volna gyujteni, azonban csak 1520kg-os sikerult . Hany szazalekat gyujtottek a tervezettnek?
Jo lenne ha valaki le vezetve kepben el tudna kuldeni
Koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Hármasszabály ( https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1rmasszab%C3%A1ly_(matematika) ):

`"tervezett mennyiség" / "tervezett százalék" = "gyűjtött mennyiség" / "gyűjtött százalék"`

`(2000 kg) / (100 %) = (1520 kg) / (x %)`

`x = (1520 * 100) / 2000 = 152000 / 2000 = color(red)76 %`
0

76%
0